Fridage og helligdage i 2020
Foto:Shutterstock
04. januar 2019

Så mange fridage kan du se frem til i 2019

Vi har lige rundet julen og nytåret af, og mange af os er startet på arbejde igen efter alle de gode fridage og helligdage, der fulgte med julen 2018 – det var så den jul, og det var så de fridage.

Men allerede nu kan du begynde at se frem til endnu en perfekt sammensætning af fridage og helligdage.

Allerførst faldt 1. januar på en tirsdag. Herefter går der en rum tid, før de næste fridage kommer, nemlig påsken. Den er endda sent på den i år, og vi skal derfor helt frem til 18. april, før påskehelligdagene kommer. De ligger som altid torsdag, fredag og mandag, så det er der ikke noget nyt i.

Og så går det ellers slag i slag. Vi er heldige med 1. maj, hvor mange har fri enten hele dagen eller halvdelen af dagen. Den falder i år på en onsdag. Om du har fri eller ej afhænger af din overenskomst, eller hvilken aftale I har på din arbejdsplads.

Store Bededag og Kristi Himmelfartsdag falder også – præcis som de plejer på henholdsvis en fredag – 17. maj - og en torsdag – 30. maj.

Ugen efter ligger Grundlovsdag – den 5. juni, som i år er en onsdag. Også her afhænger en eventuel fridag af aftalerne på din arbejdsplads.

Efter 2. Pinsedag, som altid ligger en mandag – i år den 10. juni, skal vi igen langt frem i tiden, før der er flere fridage og helligdage. Faktisk helt frem til december, hvor juleaften falder på en tirsdag og 1. og 2. juledag onsdag og torsdag.

Måske må du så leve med et par arbejdsdage, inden det igen bliver nytårsaften, som ligger præcis en uge efter juleaften og altså også falder på en tirsdag med 1. nytårsdag om onsdagen.

Det er bare med at nyde den gode sammensætning af helligdage i år, for i 2020 er vi knapt så heldige, så det venter vi et års tid med at kigge på.