Snydt for sygedagpenge?
Foto: Shutterstock
17. januar 2019

Er du blevet snydt for sygedagpenge?

Mange syge er i årevis blevet snydt for sygedagpenge på grund af fejl i kommunerne. Er du blevet snydt, kan Serviceforbundets ekspert hjælpe dig. 

En dom i Østre Landsret i maj 2018 viste, at kommuner og Ankestyrelsen i flere år handlede ulovligt i nogle sygedagpengesager. Dommen slog fast, at syge ikke må miste dagpenge, før kommunen klart har afgjort deres sag. 
Syge, som ulovligt fik stoppet sygedagpenge med tilbagevirkende kraft, skal have efterbetalt sygedagpengene for den manglende periode.

Kommunerne er forpligtede til at finde borgere, som er blevet ramt af fejlen, men indtil videre har landets største kommuner: København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg selv kun fundet to borgere i alt, som er blevet snydt, skriver dr.dk. 

Flere kommuner har alene søgt efter syge på deres egen hjemmeside. Det mener Serviceforbundets ekspert på området ikke er nok:

”Kommunerne bør gøre mere for at finde de borgere, som ikke har fået de sygedagpenge, de har krav på”, siger socialrådgiver i Serviceforbundet Torben Krüger.

Ankestyrelsen har fundet frem til omkring 600 sager, der skal behandles igen, hvor borgere kan have ret til sygedagpenge. 

”At Ankestyrelsen kan finde 600 sager viser, at der er mere at komme efter i kommunerne,” påpeger Torben Krüger.

Få hjælp, hvis du har mistet sygedagpenge

Er du medlem af Serviceforbundet, kan du få hjælp til sygedagpengesager.

”I Serviceforbundet har vi haft to sager, hvor vi har hjulpet medlemmer, som er blevet ramt, da Ankestyrelsen og kommuner fortolkede loven forkert”, fortæller socialrådgiver i Serviceforbundet Torben Krüger, som er ekspert i sygedagpengesager.

”Ring til mig, hvis du har fået stoppet dine sygedagpenge, inden kommunen havde afgjort din sag, så vil jeg hjælpe dig med at få dine penge,” tilbyder Torben Krüger, som hvert år hjælper mange medlemmer med sygedagpengesager, fleksjob, revalidering og andre sager med kommunen.

Socialrådgiver Torben Krüger


Torbens telefonnummer er 70 15 04 00. Du kan også sende en mail til tok@forbundet.dk.