Nedslidt? Måske kan du søge seniorførtidspension
Foto: Shutterstock
06. februar 2019

Nedslidt? Måske kan du søge seniorførtidspension

Mange medlemmer kan søge seniorførtidspension efter et langt arbejdsliv. Er du nedslidt eller har væsentlige helbredsproblemer, er det måske en løsning for dig.

Du skal opfylde nogle krav

For at få seniorførtidspension, er der nogle krav, der skal være opfyldt:
 • Du må højest være 5 år fra folkepensionsalderen
 • Du skal have en langvarig tilknytning til arbejdsmarkedet.
 • Du skal have været i arbejde i 20-25 år.
 • Din arbejdsevne skal være varigt nedsat, så alle muligheder for at forsørge dig selv er udtømte. Det gælder også muligheden for fleksjob.

 1. Gå først til lægen
  Socialrådgiver i Serviceforbundet Torben Krüger har gode råd til medlemmer, som er nedslidt og ønsker at søge seniorførtidspension:
  ”Mit råd til dig er, at du bestiller tid til en personlig samtale med din egen læge. Du skal snakke med lægen om din sygdom eller dine fysiske eller psykiske begrænsninger. Sørg for at din læge kan støtte op om din ansøgning om seniorførtidspension.”

 2. Få hjælp af Serviceforbundets socialrådgivere
  Når du er medlem af Serviceforbundet, hjælper fagforeningens socialrådgivere med at søge din kommune om seniorførtidspension. Socialrådgiverne hjælper også, hvis du vil anke kommunens afgørelse.

 3. Kommunens sagsbehandling
  Kommunen tjekker dine oplysninger om bl.a. statsborgerskab, hvor længe du har boet i Danmark, hvor længe du har været i arbejde, og om du stadig er i arbejde.
  Når kommunen har kigget på alle dine oplysninger, vil de enten sende din ansøgning videre til kommunens rehabiliteringsteam eller give dig et afslag.
  Rehabiliteringsteamet vurderer din sag og kommer herefter med en indstilling, som den juridiske del af kommunen træffer endelig afgørelse efter.

Kontakt og rådgivning

Du kan kontakte fagforeningens socialrådgiver og få råd, vejledning og hjælp.

”Ring til mig, hvis du ønsker at søge seniorførtidspension”, tilbyder socialrådgiver Torben Krüger, som hvert år hjælper mange medlemmer med fleksjob, revalidering, sygedagpengesager og andre sager med kommunen. 

Socialrådgiver Torben Krüger


Torbens telefonnummer er 70 15 04 00. Du kan også sende en mail til tok@forbundet.dk.