Folketinget håber, at udbetalingen af indefrosne feriepenge kan være med til at sætte gang i forbruget. Foto: Shutterstock.
Folketinget håber, at udbetalingen af indefrosne feriepenge kan være med til at sætte gang i forbruget. Foto: Shutterstock.
30. september 2020

Sådan søger du om dine feriepenge

Nu kan du få dine indefrosne feriepenge. Du kan søge frem til 1. december. Se her, hvordan du søger

Har du optjent feriepenge fra 1. september 2019 til 31. marts 2020, kan du få 3 ugers feriepenge udbetalt fra oktober til december 2020.

Du kan nu søge om at få udbetalt dine feriepenge på borger.dk. Der blev åbnet for ansøgninger fra 29. september 2020 og indtil 1. december 2020.

For at søge skal du logge på med NemID. Der kan være lang kø.

Du søger her.  

Husk, at når du trykker på ansøge-knappen, kan du ikke længere fortryde!

Hvor meget kan jeg få udbetalt?

Udbetalingen svarer til cirka 12,5 procent af din ferieberettigede løn i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020.

Når du har bestilt feriepengene, får du et brev. Her kan du se, hvor meget du får, og hvordan beløbet er beregnet.

Hvornår får jeg pengene?

Der kan gå op til 7 hverdage, fra du søger, til pengene står på din konto.

Hvordan får jeg pengene?

Feriepengene bliver indbetalt til din NemKonto.

Kan jeg nøjes med kun at få nogle af pengene udbetalt?

Nej. Det er ikke muligt at bede om en delvis udbetaling. Du kan kun hæve det hele eller lade det hele stå. Du får altså udbetalt for alle 3 uger, hvis du har opsparet så meget ferie. Hvis du har opsparet mindre end 3 uger, fx for 2 uger, så får du udbetalt et beløb for de 2 uger.

Skal jeg betale skat af pengene?

Ja. Du beskattes normalt.

Bliver pengene modregnet?

Nej, der sker ingen modregning i hverken din eller din ægtefælles offentlige ydelser.

Hvad sker der med de sidste 2 ugers feriepenge?

Du kan i alt have optjent op til 5 ugers feriepenge i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020. Du har derfor 2 ugers feriepenge til gode, udover de 3 uger, som du kan få udbetalt nu.

De sidste 2 ugers feriepenge bliver til en opsparing, som du kan få udbetalt, når du forlader arbejdsmarkedet. Der er dog politisk enighed om at forhandle om de sidste 2 ugers feriepenge i løbet af efteråret 2020.

Din arbejdsgiver har indtil den 31. december 2020 til at indberette, hvor mange feriepenge du har optjent i alt mellem 1. september 2019 til 31. august 2020.

Du får en samlet opgørelse i starten af 2021. Her kan du se, hvor meget du har tilbage af dine opsparede feriepenge (feriemidler).

Hvad sker der, hvis jeg ikke søger om udbetaling?

Hvis du ikke bestiller udbetaling af feriemidlerne, bliver de stående i Lønmodtagernes Feriemidler, som forrenter pengene frem til udbetaling, når du når pensionsalderen.

Økonomer vurderer, at en årlig forrentning på 5 procent er realistisk.

Lønmodtagernes Feriemidler er en fond, der forvaltes af LD Fonde, der også forvalter fonden Lønmodtagernes Dyrtidsmidler.