Guide hos Strömma

Er du eller vil du være guide hos Strömma Canal Tour?

Drømmer du om at guide turister rundt i Københavns kanaler og fortælle om København, skal du måske være guide hos Strömma Canal Tour. Her kan du læse mere om jobbet. 

Hvad laver en guide hos Strömma Canal Tour?
Som guide indgår du i et team med bådføreren på kanalrundfartsbåden og står for hele gæsteoplevelsen. 

Som guide byder du velkommen, svarer på spørgsmål, tjekker billetter og holder styr på gæsternes sikkerhed undervejs. Og så guider du selvfølgelig om alt det, vi sejler forbi undervejs.  

Som guide i Københavns Havn har du Danmarks smukkeste arbejdsplads. 

Hvis du er interesseret, kan du også få lov at sejle selv i en mindre båd, hvor du guider samtidig med, at du sejler båden.

En kanalrundfart er ikke bare en kanalrundfart, og der er masser af særlige ture, hvor guidens rolle er mere som vært. Det kan være jazzture, operature, lysfestival, pride-ture og private lejeture med bryllupper, vinsmagning og meget andet. 

Hvilken uddannelse eller erfaring skal jeg have for at blive guide hos Strömma Canal Tour?
Det er en fordel at have interesse for historie, samfund og København i det hele taget, men der er ikke krav om en bestemt uddannelse. Oplæring sker ved ansættelse. 

Det er dog et krav, at du som minimum taler dansk og engelsk flydende, og hvis du kan tale flere sprog end de 2, er det en meget brugbar kompetence.

Er der andre krav til mig for at bestride jobbet?
En god fysik er vigtig, da dagene er lange, og kroppen er mærket efter en hel dag på en båd. 

Det er et krav, at du bliver godkendt af Søfartslægen, og det er blandt andet synet, du får testet. Guiden er halvdelen af besætningen og skal i nødstilfælde kunne hjælpe eller overtage for kaptajnen, og så er det vigtigt, at du kan se forskel på grøn og rød. 

Hvor ligger min arbejdsplads?
Arbejdet foregår hovedsageligt på vandet i Københavns Havn med udgangspunkt fra Nyhavn, Christiansborg eller Refshaleøen. 

Fagforening og overenskomst 
Fagforeningen Faglig Puls forhandler din overenskomst. Derfor hører du til hos Faglig Puls, som kan hjælpe dig med løn, overenskomst og uddannelse. Hvis du får en arbejdsskade eller bliver syg, har vi dygtige socialrådgivere til rådighed, og får du problemer på jobbet eller bliver afskediget, har vi jurister og faglige medarbejdere, som kan træde til. 

Her kan du se overenskomsten

Bliv medlem af Faglig Puls