Rejseleder
Er du eller vil du være rejseleder?
En rejseleder har mange opgaver i forhold til gæsternes sikkerhed og oplevelse af rejsen. De enkelte opgaver og ansvarsområder varierer alt efter jobbets indhold.
Hvad laver en rejseleder?
Rejseledere, herunder busrejseledere, destinationsrejseleder og flyrejseledere beskæftiget med rejsende, kan have følgende arbejdsområder:
Guidning, indkvartering af gæster, udflugtsguidning, pladsbestillinger, ekstern og intern afregning, hotelservice, info-bøger, info-tavler, infomøder, kontorservice, blanketudfyldning, forsikringer, e-mail, booking, checklister og rapportering m.v.
Hvilken uddannelse eller erfaring skal jeg have for at blive rejseleder?
Der er ikke en egentlig uddannelse som rejseleder. Men mange rejsebureauer uddanner selv deres rejseledere.
Er der andre krav til mig for at bestride jobbet?
Sproglige færdigheder vil være et krav, så du kan tale med folk på destinationerne, hvis du arbejder i udlandet. Modenhed og ansvarsfølelse er også vigtige egenskaber.
Arbejdet i rejsebranchen er meget sæsonbetonet. I sommerhalvåret er man som rejseleder ofte på destinationer i Sydeuropa og om vinteren f or eksempel på skisportssteder.
Hvor ligger min arbejdsplads?
Den kan ligge i hele verden eller på vejen dertil.
Fagforening og overenskomst
Du hører til hos Faglig Puls, som kan hjælpe dig med løn, overenskomst og uddannelse. Hvis du får en arbejdsskade eller bliver syg, har vi dygtige socialrådgivere til rådighed, og får du problemer på jobbet eller bliver afskediget, har vi jurister og faglige medarbejdere, som kan træde til.
Dine ansættelsesvilkår varierer, alt efter hvilken arbejdsgiver, du er ansat hos.
Du kan være ansat på overenskomsten for rejseledere mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver for TA, Turistvognmændenes Arbejdsgiverforening og Serviceforbundet.