02. dec. 2022

Tandteknikeruddannelsen på Aarhus Universitet lukker

Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet har besluttet at nedlægge uddannelserne til tandtekniker fra udgangen af 2023.

Billede til nyheden Tandteknikeruddannelsen på Aarhus Universitet lukker
Foto: Shutterstock

Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet har besluttet at nedlægge uddannelserne til tandtekniker.

Uddannelsen til tandklinikassistent lukkes også i Aarhus.

For få elever
Elevtallet på tandteknikeruddannelsen på Aarhus Universitet er faldet stødt de sidste 5 år, og da der ikke er udsigt til, at udviklingen vender, er det nu besluttet helt at stoppe med at udbyde uddannelsen i Aarhus.

Universitetet skriver i en meddelelse til fagforeningen:

”Vi har siden 2017 udtrykt bekymring over det lave elevtal, som betyder, at vi ikke kan drive økonomisk bæredygtige erhvervsuddannelser på Aarhus Universitet. På sigt vil vi derfor heller ikke kunne sikre hverken den høje uddannelseskvalitet, vi er kendte for, eller et aktivt og givende uddannelsesmiljø for vores elever. Derfor er lukningen af de 2 uddannelser desværre en nødvendighed.

Medarbejdere og elever er orienteret om den påtænkte lukning af uddannelserne, lige som de faglige udvalg og vores samarbejdspartnere også bliver det.”

Eleverne er garanteret færdiggørelse af deres uddannelse
Erhvervsskolen NEXT København udbyder både grund- og hovedforløb på tandteknikuddannelsen. Aarhus Universitet har aftalt med NEXT, at de overtager universitetets kvote fra 2024.

Det betyder, at uddannelsen i Aarhus lukker med udgangen af 2023.

Faglig Puls beklager lukningen
”I fagforeningen er vi kede af, at uddannelsen lukker helt i Jylland, og at man fremover skal til København for at tage uddannelsen til tandtekniker,” siger Dennis Mahnkopf, som er formand for fagforeningen Faglig Puls, som også omfatter tandteknikerne.

”Vi vil nøje følge med i, hvordan det går, når NEXT helt overtager uddannelsen.”

Relaterede nyheder