12. dec. 2023

Vores socialrådgiver er med til at sikre medlemmerne en bedre fremtid

Når du er medlem af Faglig Puls, kan du få hjælp og rådgivning, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Vores socialrådgiver hjælper med arbejdsskadesager og sygedagpenge, fleksjob og andre sociale sager og -problemstillinger.

Social
Billede til nyheden Vores socialrådgiver er med til at sikre medlemmerne en bedre fremtid
Torben Krüger har hjulpet utallige medlemmer i sine 23 år som socialrådgiver i Serviceforbundet.

Som du måske ved, så er Faglig Puls en del af Serviceforbundet, og det giver adgang til en række medlemsfordele. Blandt andet betyder det, at du kan få hjælp af socialrådgiver Torben Krüger, som har over 32 års erfaring, heraf 23 år hos Serviceforbundet. Som udgangspunkt kan Torben hjælpe med sygedagpengesager og arbejdsskader. Når det er sagt, så ser Torben det som sin fornemste opgave at lytte og støtte medlemmerne.

Med medlemmet hele vejen
Torben sørger altid for, at der er en god dialog med medlemmet om forløb, regler og krav, og han hjælper med at få afklaring på tingene, men også med at lave et realitetstjek.

Det er ofte Torben, der har fuldmagten i sygedagpengesagerne, så han kan sikre, at medlemmernes sager behandles hurtigt og ordentligt i jobcentrene. Han deltager i videst muligt omfang i partshøringer og anker, samt møder med sagsbehandlere eller rehabiliteringsteam. Dog kan han ikke nå med til alle møder, da fagforeningerne under Serviceforbundet har mange medlemmer over hele landet. Men han gør, hvad han kan for at nå med til de vigtigste møder.

Nogle sager tager flere år, og her sørger Torben for løbende at holde kontakt og tjekke op på medlemmerne, som ofte kan føle, at de står lidt alene med problemerne.

”Jeg er med hele vejen og holder løbende kontakt med medlemmerne. Jeg bruger også en del tid på at ’oversætte’ breve og afgørelser for medlemmerne. Det kan være kompliceret stof, og derfor kan det være svært at gennemskue – især hvis man er presset i forvejen,” fortæller Torben.

Vender stress indad
En ting, som Torben jævnligt møder i sit arbejde, er medlemmer, som er gået ned med stress. Og her oplever han, at de ofte bebrejder sig selv.

”Mange har en tendens til at tænke, at det er dem, der er noget galt med; at de ikke kan holde til noget mere, at de ikke dur til noget. De vender det ligesom indad. Men nogle gange kan det jo faktisk skyldes, at det er en arbejdsgiver, der behandler dem dårligt. Eller at der er alt for mange opgaver og alt for lidt tid til at udføre dem,” fortæller Torben.

Sikre medlemmer en bedre fremtid
For Torben er det vigtigste, at han kan være med til at sikre medlemmerne en bedre fremtid. Han møder medlemmer, der har været udsat for en arbejdsskade og hjælper til, at de kan få en erstatning som et plaster på såret.

”Jeg tænker meget over at placere et ansvar. Kunne den her arbejdsskade for eksempel have været undgået, hvis arbejdsgiveren havde tænkt sig om?,” siger Torben, der også rådgiver om arbejdsmiljø, job og pension.

Det er derfor en ret bred palet af ting, som Torben kan hjælpe medlemmerne med. Herunder også uddannelsesrådgivning, rådgivning om revalidering, fleksjob og fastholdelsesfleksjob, samt førtidspension, seniorpension og tidlig pension.

Læs mere om socialrådgiveren

Har du selv brug for hjælp?
Står du selv i en situation, hvor du har brug for hjælp, så tag fat i os. Vi sidder klar til at hjælpe dig videre.

Ring på telefonnummer 70 15 44 80 eller send os mail på fagligpuls@forbundet.dk

Relaterede nyheder