21. maj 2024

Lad os tjekke din kontrakt, inden du skriver under

Har du fået nyt job, og arbejder du mindst 3 timer om ugen, så skal du have en ansættelseskontrakt. Lad os tjekke, om kontrakten overholder lovgivningen og eventuelle overenskomster, inden du skriver under.

Faglig
Billede til nyheden Lad os tjekke din kontrakt, inden du skriver under
Det er altid en god idé at lade os tjekke din kontrakt, inden du skriver under. Foto: Shutterstock

Du skal have en kontrakt, uanset om du er månedslønnet, timelønnet, vikar, tidsbegrænset ansat, ansat med løntilskud eller funktionær.

I kontrakten skal der stå alle de vigtige oplysninger om vilkårene for dit arbejde, som du og din nye arbejdsgiver har aftalt.

Der er en række krav til, hvad en ansættelseskontrakt skal indeholde, ligesom der er regler for prøvetid og andet i forbindelse med din ansættelse.

Vi anbefaler, at du altid får os til at kigge ansættelseskontrakten igennem, inden du skriver under. Vi kan sikre, at kontrakten overholder gældende lovgivning og eventuelle overenskomster.

Hvis du ikke senest efter 7 dage har fået en ansættelseskontrakt, skal du bede om at få en, for det siger loven, at du skal have. Det er bedst at få og underskrive kontrakten, inden du starter i dit nye job.

Læs mere om ansættelse her

Send din kontakt til os på fagligpuls@forbundet.dk.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar ved telefonerne mandag til fredag mellem 9-14.

 

Relaterede nyheder